• Advertisement

Opšte uputstvo za PoljoForum

Pravila, saveti i uputstva, predlozi i pitanja

Moderator: PoljoForum

Followers: Jozef

Opšte uputstvo za PoljoForum

Nepročitan postod GROMOVNIK » 08 Feb 2012, 23:59

Opšte uputstvo za PoljoForum

Uputstvo je namenjeno da clanovima olaksa prvi kontakt sa forumom ,,Poljoforum”.

Sta je “PoljoForum”?

Ovaj forum je pokrenut od par entuzijasta i istomisljenika okupljenih na nekoliko prethodnih postojecih i nepostojecih foruma. PoljoForum je mesto gde se moze prodiskutovati o svakoj relevantnoj temi koja ima veze sa poljoprivredom, bez obzira da li ste poljoprivrednik profesionalno, amater, ili ste samo u prolazu.

Sta su Administrator i Moderatori?

Moderatori su duzni da se pridrzavaju, postuju i primenjuju pravila foruma i ne smeju da zloupotrebljavaju svoj polozaj i svoja ovlascenja. Posao moderatora podrazumeva da oni mogu da premestaju, zatvaraju, edituju teme, kao i da brisu postove kad se za to ukaze potreba. Moderatori nemaju mogucnosti da izbacuju clanove sa foruma. Njihov zadatak je da odrzavaju diskusije u granicama kulturnog ponasanja i u skladu sa pravilima "PoljoForum"-a, takodje da upozore clana na nepristojno ponasanje kao i da obaveste Administratore kad se stvari izmaknu kontroli. Status moderatora ce kasnije, kada forum zazivi u vecem obimu, moci da dobiju i drugi aktivniji clanovi sistemom glasanja i javne podrske posetilaca foruma. Takodje je moguce da sadasnji moderatori budu smenjeni. Administrator je tehnicko lice koje je zaduzeno za odrzavanje foruma funkcionalnim i dostupnim i ima administratorska i moderatorska ovlascenja, s tim sto kao moderator deluje na predlog i na poziv moderatora kategorija i globalnog moderatora.

Kako postaviti novu temu na Forumu?

Pre nego sto clan zeli da postavi novu temu obavezan je da proveri da li je forum koji je izabrao pravi za tu temu! Svaki forum ima krace objasnjenje o cemu se na njemu diskutuje. Moderatori ce intervenisati ukoliko je tema promasena i premestiti je na pravo mesto, medjutim ukoliko se to clanu desi vise puta, bice kazneno sankcionisan!

Kako diskutovati na Forumu?

Zelja pokretaca foruma je da se kulturno i civilizovano diskutuje, a da same diskusije imaju kvalitetan nivo. Ovo ne znaci da razgovor treba da bude krut, ozbiljan i ustogljen, vec samo da treba izbegavati banalnosti, preterano pametovanje i bezobrazluk. Forum je naravno apolitican i diskusije tog tipa nije dozvoljeno pokretati, a takodje iako je pokrenut u Srbiji na njemu su dobrodosli clanovi sa svih teritorija bivse Jugoslovije, bez obzira na svoju politicku, nacionalnu ili versku opredeljenost. Zvanicni jezik sporazumevanja na forumu je srpski (kao i svi njemu kompatibilni ex-yu jezici).

Forumu ne trebaju clanovi koji zele da koriste forum kad sredstvo za diskriminaciju ili upucivanje uvreda. Ukoliko neko pocne tzv. "flame war" ili konstantno pise uvredljive tekstove bice upozoren, a po potrebi i banovan ili izbacen (na predlog Moderatora foruma i uz odobrenje Administratora) .

Bitno je da se razume da su misljena razlicita i nemojte biti razocarani ako se neko ne slaze sa vasim misljenjem. Dobre diskusije znaju da izazovu "varnice" medju diskutantima, ali vas molim da se potrudite da nastavite diskusiju po zapocetoj temi i pokusate da dokazete ispravnost svoga misljenja sa cinjenicama i logikom, a bez upotrebe vulgarnih reci i izraza.

Kako pomoci Forumu?

Za sada je jedina pomoc koja je potrebna - aktivno ucestvovanje da bi forum zaziveo i popunio rubrike.

Forum je za clanove potpuno besplatan. Moguce je da ce zbog odrzavanja, predvidjenih i nepredvidjenih tehnickih problema forum biti povremeno nedostupan pa molimo clanove da u takvim situacijama budu strpljivi.


Kako kontaktirati Moderatore i Administratora?


Ukoliko kao clan imate neko pitanje, predlog, zelju, zalbu ili nesto drugo da kazete administratorima ili moderatoru postoji poseban podforum za to. Postavite tamo temu sa pitanjima. Takodje je moguce poslati e-mail ili poruku.

Svim clanovima zelimo da kvalitetno provedu vreme na forumu "PoljoForum"
GROMOVNIK
 

Povratak na PoljoForum.rs - Sve u vezi foruma

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 2 gostiju

  • Advertisement