• Advertisement

PoljoForum uputstva - Registracija korisnika

Moderator: PoljoForum

PoljoForum uputstva - Registracija korisnika

Nepročitan postod GROMOVNIK » 01 Okt 2012, 22:40

Dobrodošli na http://www.poljoforum.rs. Hvala Vam što ste odlučili da nam se pridružite.

Uputstvo za registraciju korisnika


Kao gost foruma možete pregledati sve kategorije i forume, međutim nećete biti u mogućnosti da pišete postove i otvarate teme. Kao registrovan korisnik foruma imate sve te mogućnosti kao i još niz funkcija koje će Vam pomoći prilikom snalaženja na forumu.

Upisom adrese http://www.poljoforum.rs u Vaš browser otvoriće Vam se naslovna strana foruma. Da bi započeli proces registracije kliknite na link Registruj se koj se nalazi u gornjem desnom uglu foruma. Otvoriće Vam se stranica sa sadržajem kao na narednoj slici.
Slika
Ovo su standardni uslovi koji se prihvataju na internet forumima, na Vama je da li hoćete da budete upoznati sa njima ili ne. Naša preporuka je da ih ipak pročitate. Registraciju nastavljate klikom na dugme Prihvatam ove uslove, nakon čega Vam se otvara strana za popunjavanje podataka koja izgleda kao na sledećoj slici (deo strane).
Slika
Na ovoj strani popunjavate osnovne podatke koji su potrebni prilikom registracije. Polja označena crvenim strelicama su obavezna za popunjavanje i registraciju a i da bi Vaš nalog bio funkcionalan na forumu.

 • Unesite korisničko ime koje želite da koristite na forumu, ime može biti u rasponu od 3 do 20 karaktera. Iako je dozvoljeno savet je da izbegavate razmake, specijalne znakove i slične stvari
 • Unesite vašu e-mail adresu, naravno ispravnu i koju koristite jer u suprotnom nećete biti u mogućnosti da se regsitrujete
 • Potvrdite unos gornje e-mail adrese, tj. upišite je ponovo
 • Unesite šifru koju ćete koristiti za prijavljivanje na forum. Šifru zapamtite ili čuvajte e-mail koji dobijete kada završite proces registracije.
 • Unesite lokaciju gde se nalazite. Moguće je uneti grad, opštinu, region ili državu. Na Vama je šta ćete upisati, ali je poželjno da što približnije upišete svoju lokaciju radi lakše komunikacije i sporazumevanja na forumu

Nastavak registracije, tj. ostala polja možete videti na sledećoj slici.
Slika

 • Unesite odgovor na kontrolno pitanje. Pitanje je preventivne prirode radi obezbeđenja od neželjenih posetioca, spamera ili robota. Ptanja su prosta i iz domena su opšte kulture. Odgovor možete upisati slovima i brojevima.
 • Proces popunjavanja registracije završavate klikom na dugme Pošalji

Ostala polja na strani Registracija koja nisu navedena u tekstu ili obeležena strelicom nisu obavezna za popunjavanje, shodno tome na Vama je da li ćete podeliti informacije sa ostalim članovima foruma. Evo ukratko objašnjenja tih polja:

 • Jezik, možete odabrati Srpski-latinicu i English-Engleski jezik, s tim što ovim odabirate jezik na kome će Vam forum biti (funkcionalni tasteri, podešavanja i slično) dok su naravno postovi i teme na srpskom jeziku
 • Vremenska zona u kojoj se nalazite, ukoliko se nalazite na prostoru Srbije i okolnim državama odaberite UTC +1, ukoliko se ne nalazite odaberite Vašu vremensku zonu
 • Sajt, ukoliko posedujete vaš sajt ili forum možete ga navesti u ovom polju
 • Zanimanje - vaša profesija ili čime se trenutno bavite
 • Interesi - šta Vas zanima
 • Rođendan - Vaš datum rođenja

Nakon što ste upisali podatke, pritisli dugme Pošalji na Vaš e-mail koji ste naveli prilikom registracije će stići poruka foruma da ste se uspešno registrovali i u njemu će se naći Vaše korisničko ime i šifra naloga.

Ovim proces registracije nije završen već je potrebno da Administrator foruma potvrdi registraciju Vašeg naloga, nakon čega će Vam biti poslat još jedan e-mail sa potvrdom registracije.

Kako da se prijavite na forum? Na sledećoj slici možete videti, pratite strelice, prva je klikom na link Prijavite se nakon čega Vam se otvara šablon za unos korisničkog imena i šifre. Nakon upisa tih podataka kliknete na dugme Prijavi me, nakon čega ste prijavljeni kao registrovan korisnik na forumu.
Slika
GROMOVNIK
 

Povratak na Uputstva za članove

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 2 gostiju

 • Advertisement