• Advertisement

PoljoForum uputstva - Postavljanje slika - TinyPic

Moderator: PoljoForum

Favorites: Nikola12345, slavica caca

PoljoForum uputstva - Postavljanje slika - TinyPic

Nepročitan postod GROMOVNIK » 04 Okt 2012, 15:13

Dobrodošli na http://www.poljoforum.rs. Hvala Vam što ste odlučili da nam se pridružite.

Postavljanje slike u postu ili poruci - TinyPic

Postoji više načina da ubacite sliku u post ili poruku na forumu. U ovom uputstvu objasnićemo kako da to uradite uz pomoć dodatka TinyPic uploader.
Kada otvorite tekst-post editor, bilo da hoćete da započnete novu temu ili odgovorite na post u temi, u donjem levom uglu se nalazi se opcija TinyPic upload i dodaj u post.

Slika

Klikom na opciju otvara Vam se prozor namenjen ubacivanju slika.

Slika

Klikom na Browse otvara Vam se Explorer pomoću kojeg nalazite sliku na Vašem računaru koju hoćete da ubacite u poruku.

Slika

Nakon što ste pronašli sliku, obeležili je i kliknuli na opciju Open, vraćate se na TinyPic prozor gde će se u prvom polju naći putanja do Vaše slike na računaru.

Slika

Kao što vidite na slici postoje još tri polja polja u TinyPic uploaderu koja imaju sledeću namenu:

  • Prvo polje putem koga odabirate da li uploadujete sliku ili video zapis
  • Drugo polje Tags ili Tagovi služi za upis reči koje opisuju sliku radi brže, bolje i lakše pretrage putem pretraživača
  • Treće polje Resize ili Promeniti veličinu služi za izmenu prikaza slike koju postavljate u post ili poruku. Ovu opciju uvek ostavite na Default jer bilo koliko veliku sliku da postavite u poruku, ona se automatski smanjuje na određenu veličinu (350x350)

Klikom na zeleno dugme Upload pokrećemo proces ubacivanja slike u post. Nakon što sačekamo da se slika uploaduje otvara nam se naredni prozor TinyPic-a.

Slika

U ovom prozoru vidimo sliku koju uploadujemo i njen link na TinyPic serveru. Klikom na TinyPic i dodaj u post dugme ubacujemo link u tekst posta.

Slika

Rezultat izgleda ovako.

Slika

Kao što smo gore rekli sam forum automatski smanjuje sliku na određenu rezoluciju radi boljeg prikaza, preglednosti i bržeg učitavanja stranica. Slika koju smo ubacili originalne veličine je 1600x1413, dok je njen prikaz u postu veličine 350x314px. Klikom na lupu sa znakom plus možete uveličati sliku i videti je u njenoj punoj rezoluciji.
GROMOVNIK
 

Povratak na Uputstva za članove

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 2 gostiju

  • Advertisement