• Advertisement

Свињокољ и ЕУ

Iskustva i saveti iz oblasti gajenja svinja

Moderator: todor

Followers: draganpan, Amater83

Re: Свињокољ и ЕУ

Nepročitan postod draganpan » 21 Feb 2013, 19:31

cukaneca je napisao:Дооообаарррррр..

I biftek i majstor
Ko hoće naći će način, a ko neće naći će opravdanje
Korisnikov avatar
draganpan
 
Postovi: 1176
Teme: 8
Pridružio se: 01 Dec 2011, 21:20
Lokacija: Raska

Re: Свињокољ и ЕУ

Nepročitan postod rajko gmilanovac » 21 Feb 2013, 20:55

Crni svaka ti cast za ovako preciznu obradu.
NE DOZVOLITE DA VAM ZIVOT KREIRAJU LJUDI KOJI NI ZA SVOJ VLASTITI NEMAJU RESENJE
rajko gmilanovac
 
Postovi: 2102
Teme: 12
Pridružio se: 04 Dec 2011, 21:12
Lokacija: Gornji Milanovac (Brusnica)

Re: Свињокољ и ЕУ

Nepročitan postod crni tekir » 21 Feb 2013, 23:47

Hvala drugari.Kad je svinjce dobro,lakoga je precistiti i uraditi.
"Nije sve tako crno."~rece dzelat:"Samo ti je marama preko ociju."
crni tekir
 
Postovi: 191
Teme: 9
Pridružio se: 13 Dec 2011, 21:03
Lokacija: Bajina Basta

Re: Свињокољ и ЕУ

Nepročitan postod entuzijasta W-R » 22 Feb 2013, 00:38

Kao jagnje kad se oguli, svaka cast !
Somi je Bog za sve, mi ostali smo samo forumasi
entuzijasta W-R
 
Postovi: 2377
Teme: 15
Pridružio se: 22 Avg 2012, 06:00
Lokacija: Donji Dobric Loznica

Re: Свињокољ и ЕУ

Nepročitan postod Amater83 » 11 Jan 2014, 20:10

Kod nas je obicaj "prljenja"(paljenja) slamom,jeste da duze traje proces,ali je ukus kozure izvanredan,mada u zadnje vreme nestaje taj obicaj,sad svi zure,sto pre da zavrse,pa rade sa plinom,ili sure,kod nas niko ne dere,bar ja ne znam za takav slucaj.
Zavejan je put za salaš moj...
Amater83
 
Postovi: 17
Teme: 1
Pridružio se: 26 Dec 2013, 23:35
Lokacija: Neuzina

Re: Свињокољ и ЕУ

Nepročitan postod Kurkela » 11 Jan 2014, 20:23

Mi uvek surimo ne bitno dali je prase ili zimina. Ne palimo slamom, niti brenerom. Sto se tice samog klanja godinama odradjujemo sa pistoljem za stoku.
Korisnikov avatar
Kurkela
 
Postovi: 5113
Teme: 49
Pridružio se: 03 Dec 2011, 01:05
Lokacija: Zvezd Sabac

Re: Свињокољ и ЕУ

Nepročitan postod Amater83 » 11 Jan 2014, 21:21

Klanje ide sekirom u čelenku,ali u zadnje vreme struja,jedina mana kod toga na struju,sto sam primetio je da svinji od pada pucaju plecke.
Zavejan je put za salaš moj...
Amater83
 
Postovi: 17
Teme: 1
Pridružio se: 26 Dec 2013, 23:35
Lokacija: Neuzina

Re: Свињокољ и ЕУ

Nepročitan postod draganpan » 11 Jan 2014, 22:02

Ja sam napravio taj uredjaj na struju i izvanredan je. Nisam primetio da pucaju plecke, ali moze koljacu da pukne noga ako se na vreme ne skloni.
Secam se nekada davno su moji palili slamom, ali nisu vesali vec su sve radnje radili na vratima koja se skinu sa staje i postave na dve gredice. Uh! a mi kao deca nemozemo da docekamo "pualo" jer tada nije bilo baloncica nego se besika izmelji da se rastegne i to napumpamo na cevcicu. A ona se vadila zadnja posto se sve skine a baor ostane na radnom stolu. Ako korica nije dobro na pojedinim mestima pozutela zagreje se lopatica i dodirom kora pozuti gde je ostala bela.
Uh odavno pamtim mamu mu...j....
Ko hoće naći će način, a ko neće naći će opravdanje
Korisnikov avatar
draganpan
 
Postovi: 1176
Teme: 8
Pridružio se: 01 Dec 2011, 21:20
Lokacija: Raska

Re: Свињокољ и ЕУ

Nepročitan postod Duki » 13 Dec 2015, 12:12

Kako je gde, ali ovde je sezona u toku ,
Imam jednu gicanku oko 250 kg ,

Recept za kobasice ,
10 kg mesa
30g bibera
2%soli
100g slatke paprike
50-100 g ljute paprike
kasika secera
beli luk po volji (u prahu )

Kad se toga najede Mod . ima samo da mu d.... svira.. :)
Korisnikov avatar
Duki
 
Postovi: 4258
Teme: 27
Pridružio se: 09 Dec 2011, 20:39
Lokacija: Srbobran

Re: Свињокољ и ЕУ

Nepročitan postod Sarbanac » 13 Dec 2015, 13:47

Duki ti takvu kobasicu služiš samo gostima! Previše je ljuto! A evo i jednog zanimljivog recepta za domaći MESNI NAREZAK. 10kg mesa bez masnoće, 3kg kožurica. Začin ima da se kupi a može i bez kupovnog. U tom slučaju so, biber, može i začin C. Ko šta voli. Kožice se kuvaju tri sata tj do raspada. Samelju se na sitnu rešetku i dodaju mlevenom mesu. Dodati i deo vode gde su se kožice kuvale. Začinjena masa se puni u staklene tegle sa metalnim poklopcima. Tako napunjene teglice sa dobro zategnutim poklopcima se ređaju u šerpu u koju se sipa voda do 2/3 od tegle i stavi u rernu na 100 stepeni 3 sata. Rerna se isključi i ostavi do potpunog hlađenja.
Korisnikov avatar
Sarbanac
 
Postovi: 3251
Teme: 27
Pridružio se: 04 Dec 2011, 22:23
Lokacija: Šarbane ub

PrethodniSledeća

Povratak na Svinjarstvo

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost

  • Advertisement